| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Anastazja Najaktywniejszy ekspert

|
Wysłany: 02/02/10 21:35 Temat postu: Zieleń na Sielcach |
|
|
Pomyślicie, skąd taki temat w środku zimy... Otóż przeczytałam list pewnej Pani w Stołecznej na temat przycinania krzewów i drzew. Robotnicy robią to tak skrupulatnie, że tej wiosny na pewno bzy przez nich przycięte, a właściwie okaleczone, nie zakwitną.
Czy ktoś z Was zaobserwował podobne działania? _________________ A jeśli komu droga otwarta do nieba,
Tym co służą ojczyźnie.
Jan Kochanowski |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Xawery Ekspert

|
Wysłany: 07/03/10 1:18 Temat postu: |
|
|
A ja obserwuję bardzo dziwne zjawisko z zielenią na ulicy Iwickiej. Otóż droga Anastazjo od kilkudziesięciu lat nic nie robi się z zielenią na tej ulicy. Żadnego nowego drzewka czy krzewu, trawniki zdewastowane.
Ale... jednak coś się robi. Otóż zaobserwowałem, że trzy - cztery razy w roku przycina sie gałęzie drzew. Czasem jedna ekipa kończy przycinanie, a już za miesiąc wchodzi druga ekipa i znowu przycina.
Brzydko mi to pachnie, chyba jest to niezły sposób na wydawanie pieniędzy przeznaczonych na zieleń - dla jednego wykonawcy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
trzydziestolatek Ekspert

|
Wysłany: 08/03/10 13:50 Temat postu: |
|
|
| Niestety, tak jak napisał Xawery przycinanie gałęzi drzew mozna łatwo zaobserwować, gdyż jest częstym zjawiskiem na tej ulicy, czasem nawet zastanawiałem się po co oni to tak często robią. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|